ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА 23 СОУ

Модератор: Поддръжка и разработка

ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА 23 СОУ

Мнениеот Tanya Ninova на Сря Авг 19, 2009 4:57 pm

През тази учебна година ще влязат в сила доста нови и сериозни промени в Правилника за приложение на Закона за народната просвета.Това налага да се промени почти изцяло сега действащия Правилник за дейността на училището.Ще се радвам, ако тази година вземат участие в това и ученици от училището.Може да ми изпращате всякакви предложения по темата тук във форума, а също и на имейла ми - flagrant61@gmail.com- Таня Нинова.

Поздрави !
Tanya Ninova
Новопостъпил
Новопостъпил

Re: ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА 23 СОУ

Мнениеот sun_smileee на Чет Авг 27, 2009 1:04 am

И какви по-точно ще са.Кажете нещо по конкретно разбира се ако се знае
sun_smileee
Новопостъпил
Новопостъпил

Мнениеот Tanya Ninova на Чет Авг 27, 2009 1:25 am

Разбира се,че се знаят промените.Те са публикувани в изменените и допълнени текстове на Правилника за приложение на Закона за народната просвета.Но е доста сложно да се преразказват.А и не е нужно.Понякога добрите идеи идват от практиката или от по свежия поглед на учениците върху нещата в училище.На това разчитам и за това апелирам аз.Иначе тези промени,които Законът и Правилникът за приложението му налагат - те са безспорни и не подлежат на тълкуване а само на....преписване :D
Tanya Ninova
Новопостъпил
Новопостъпил

Мнениеот el_drag на Вто Сеп 01, 2009 5:30 pm

Например трябва да се конкретизират в нашия Правилник:
1. Какво ще се разбира под "прилично облекло" за ученик?
2. Какви дейности могат да се смятат за "общественополезен труд", които ученикът може да извършва при наложено наказание и то да са такива, че "да не накърняват достойнството на ученика".
Ето по тези точки например може да се размишлява и коментира във форума.
el_drag
Пом.-Директор
Пом.-Директор

Мнениеот ivo_9 на Сря Ное 18, 2009 5:34 pm

Аз съм Иво от 9г клас. Мисля, че в училището има правилник и то добър, но не се прилага достатъчно добре.При нарушение на ученик /в моя случай/ няма последствия, или ако има те са:
"забележка" - разговор с ученикът, който си седи на ушите и след 5 минути старата песен на нов глас
"изгонване от кабинета при лошо поведение" - госпожата му казва да отиде в стаята на зам. деректора той и отговаря:
"- Няма па! " Аз мисля, че учителите не са длъжни да се бият с учениците и ето правилото не работи.Да не говорим как ще го изведете от стаята.
Мое мнение е че за всяко нарушение трябва да има наказание, колкото по-голямо е нарушението толкова по-строго трябва да бъде и наказанието.Родителите да са уведомени "наистина", и ако министъра на образованието имаше акъл в глагата щеше да има и глоби.Родителите като платът един път 1000 лева другата година детето им ще се бори за първото място в класацията на училището за най-добър ученик на годината.
ivo_9
Новопостъпил
Новопостъпил

Назад към Въпроси и предложения